Nuffnang

Friday, 28 August 2015

Adik Ashraf Sinclair Cabar Rakan Sekerja Rasa Kesakitan Ketika Bersalin!

Mengapa kita perlu menghormati dan menjaga wanita yang sedang atau telah bersalin? Kerana golongan ini sahaja yang dapat merasai pengalaman dan keperitan di saat mereka sedang bertarung nyawa melahirkan sebuah zuriat.

Tidak mustahil ibu yang berbadan dua sering diberi keutamaan dari pelbagai aspek terutamanya melibatkan perkhidmatan atau pengangkutan awam.

Oleh dengan itu, stesen radio berbahasa Inggeris iaitu MIX Fm telah mengambil inisiatif untuk berkongsi dengan orang ramai bagaimana rasanya seorang lelaki ingin mendapatkan pengalaman melahirkan anak.

Cabaran yang dikenali dengan #MIXLifeSwap ini memerlukan dua penyampai MIX Fm iaitu Aishah Sinclair dan Prem untuk bertukar kehidupan mereka di mana Aishah akan menyelami kehidupan Prem dan Prem pula sebaliknya.

Menerusi #MIXLifeSwap, Prem telah menyahut cabaran untuk melakukan percubaan misi melahirkan seorang bayi seperti yang dilalui Aishah yang kini bergelar seorang ibu.

Apa yang menarik, Prem menerima pujian orang ramai dilaman sosial kerana berani mencuba detik-detik untuk merasai kehidupan seorang ibu yang melahirkan anak.

Rakaman video ini merupakan kisah terakhir Aishah Sinclair dan Prem apabila tamatnya #MIXLifeSwap. 

Mari kita tonton, apakah perasaan Prem yang telah mengandung selama sehari dan dirinya telah merasai mesin yang boleh memberikan rasa kesakitan ketika seorang wanita untuk melahirkan seorang anak!

Diharapkan agar kita semua menghargai jasa dan pengorbanan seorang ibu yang melahirkan setiap nyawa di dunia ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang