Nuffnang

Thursday, 6 November 2014

Peringkat Pencarian

Kedudukan laman dalam keputusan carian kami ditentukan berdasarkan beratus-ratus faktor-faktor yang direka untuk menyediakan pengguna akhir dengan membantu, hasil carian yang tepat. Faktor-faktor ini akan dijelaskan dengan lebih terperinci di Bagaimana Cari Kerja Raya.

Secara umum, webmaster boleh meningkatkan pangkat laman web mereka dengan mewujudkan laman web berkualiti tinggi yang pengguna mahu menggunakan dan berkongsi. Untuk maklumat lebih lanjut tentang meningkatkan keterlihatan laman web anda dalam keputusan carian Google, kami sarankan mengunjungi Akademi Webmaster yang menggariskan konsep teras untuk mengekalkan laman web yang mesra Google.

Bagaimana Google Search Bekerja

Ketahui bagaimana Google mendapati, merangkak, dan melayani laman web


Apabila anda duduk di komputer anda dan melakukan carian Google, anda hampir serta-merta disajikan dengan senarai hasil dari seluruh web. Bagaimana cara Google mencari laman-laman web yang sepadan dengan pertanyaan anda, dan menentukan susunan hasil carian?

Dalam terma yang paling mudah, anda boleh berfikir mencari web seperti melihat di dalam buku yang sangat besar dengan indeks yang mengagumkan memberitahu anda di mana segala-galanya berada. Apabila anda melakukan carian Google, program kami semak indeks kami untuk menentukan keputusan carian yang paling relevan untuk kembali ("berkhidmat") kepada anda.

Ketiga-tiga proses utama dalam memberikan hasil carian untuk anda adalah:

  • Merangkak: Adakah Google tahu tentang laman web anda? Bolehkah kita merasa?
  • Pengindeksan: Bolehkah Google indeks laman web anda?
  • Hidangan: Adakah laman web ini mempunyai kandungan yang baik dan berguna yang berkaitan dengan pencarian pengguna?

Merangkak

Merangkak adalah proses di mana Googlebot menemukan halaman baru dan dikemaskini untuk ditambah ke indeks Google.

Kami menggunakan satu set besar komputer untuk mengambil (atau "merangkak") berbilion-bilion halaman di web. Program yang melakukan semasa mengambil dipanggil Googlebot (juga dikenali sebagai robot, bot, atau labah-labah). Googlebot menggunakan proses algoritma: program komputer laman-laman web merangkak, berapa kerap dan berapa banyak halaman untuk mengambil dari setiap laman web.

Proses merangkak Google bermula dengan senarai URL laman web, yang dihasilkan dari proses merangkak sebelumnya, dan ditambah dengan Sitemap data yang disediakan oleh webmaster. Sebagai Googlebot melawat setiap laman web ini ia mengesan rantai pada setiap halaman dan menambah mereka untuk senarai laman merangkak. Tapak baru, perubahan kepada tapak yang sedia ada, dan link mati dicatat dan digunakan untuk mengemas kini indeks Google.
Google tidak menerima bayaran untuk mencari tapak yang lebih kerap, dan kami terus sampingan carian perniagaan kami terpisah daripada perkhidmatan AdWords yang menjana pendapatan kita.

Indeksasi

Googlebot memproses setiap halaman itu merangkak untuk menyusun indeks besar dari semua kata-kata yang ia lihat dan lokasi mereka pada setiap halaman. Selain itu, kami memproses maklumat dimasukkan ke dalam tag kandungan utama dan sifat-sifat, seperti tag Tajuk dan atribut ALT. Googlebot dapat memproses banyak, tetapi tidak semua, jenis kandungan. Sebagai contoh, kita tidak boleh memproses isi beberapa fail media yang kaya atau halaman dinamik.


Melayan hasil


Apabila pengguna memasukkan pertanyaan, mesin kami mencari indeks untuk pencocokan halaman dan kembali hasil yang kita percaya adalah yang paling relevan kepada pengguna. Relevansi ditentukan oleh lebih 200 faktor, salah satunya adalah PageRank untuk halaman tertentu. PageRank adalah ukuran pentingnya halaman berdasarkan link masuk dari laman-laman lain. Dalam bahasa yang mudah, setiap link ke halaman di laman web anda daripada laman lain menambah PageRank laman web anda. Tidak semua link yang sama: Google bekerja keras untuk meningkatkan pengalaman pengguna dengan mengenal pasti link spam dan amalan lain yang memberi kesan negatif hasil carian. Jenis terbaik link adalah mereka yang diberikan berdasarkan kualiti kandungan anda.


Dalam usaha untuk laman web anda untuk kedudukan yang baik dalam halaman hasil carian, ia adalah penting untuk memastikan bahawa Google boleh merangkak dan indeks laman web anda dengan betul. Panduan Webmaster menggariskan beberapa amalan terbaik yang dapat membantu anda mengelakkan perangkap umum dan meningkatkan kedudukan laman web anda.

Google Apakah maksud dan ciri-ciri Google Autocomplete direka untuk membantu pengguna menjimatkan masa dengan menampilkan istilah terkait, kesalahan ejaan umum, dan pertanyaan popular. Seperti hasil pencarian google.com kami, kata kunci yang digunakan oleh ciri-ciri ini secara automatik dijana oleh crawler web kami dan algoritma carian. Kami menampilkan ramalan-ramalan ini hanya apabila kita fikir mereka mungkin menjimatkan masa pengguna. Jika laman peringkat baik untuk kata kunci, ia adalah kerana kami telah algorithmically menentukan bahawa isi kandungannya adalah lebih relevan dengan permintaan pengguna.

Lelaki juga kaki kikis


Mudah saja nak mengenali golongan kaki kikis ini. SHUHADA MANSOR kongsi beberapa situasi untuk kita jauhkan diri apabila bertemu dengan individu seperti ini.


Kita boleh kenal pasti si pisau cukur melalui perilaku dan gaya mereka. Jika sebelum ini hanya perempuan saja dikaitkan dengan 'kaki kikis', jangan buat-buat tidak tahu ramai juga lelaki yang tidak kisah menggunakan duit orang lain asalkan poket mereka tidak diusik.

Perasaan rimas dan menjengkelkan akan timbul jika kita sering berhadapan dengan orang seperti ini sama ada kawan atau saudara. Lebih memalukan apabila pisau cukur ini adalah lelaki. Dari awal perkenalan, dia sering ubah alasan hanya kerana tidak mahu mengeluarkan wang sendiri. Ada berpendapat dompet ibarat jantung lelaki, jika si dia asyik dengan alasan dompet tertinggal di rumah, itu maknanya dia kedekut dan pisau cukup jika alasan sama berlarutan beberapa kali.

Apa lagi situasi yang boleh dikaitkan dengan golongan ini?

ALASAN BISNES KECIL-KECILAN

Rasanya tidak ada siapa perlu merahsiakan pekerjaan daripada pengetahuan umum melainkan jika dia memang seorang perisik dan sedang 'undercover'. Jika ada jejaka yang berkata 'saya buat bisnes kecil-kecilan saja' kepada anda, percayalah ada beberapa kemungkinan yang boleh terjadi di sebalik 'bisnes kecil-kecilan' dimaksudkan.

Antaranya, mungkin dia tidak mempunyai kerja stabil atau tetap, pekerjaan yang teruk atau paling tidak sebenarnya dia memang tidak mempunyai sebarang pekerjaan. Tujuannya untuk buatkan kita terdetik rasa simpati dan jika dia memerlukan duit kelak, dia boleh menggunakan alasan perniagaan sedang kritikal dan memerlukan bantuan kewangaan.

INTAI ORANG KELUARKAN WANG

Waktu kita sedang sibuk mengeluarkan duit di mesin ATM, si dia asyik menjeling ke arah skrin mesin untuk melihat jumlah akaun kamu. Jangan terlalu positif, situasi ini bukan bermaksud lelaki itu ambil berat, tetapi sebenarnya taktik untuk melihat adakah kamu mempunyai jumlah duit banyak atau sebaliknya. Jangan terkejut jika satu hari nanti si dia mula berani meminta atau pinjam duit kamu.

SUKA MENGELAK

Ajakan anda untuk mengajak dia keluar makan dan belanja menonton wayang akan dijawab setuju dengan pantas. Tapi, apa kata sesekali kamu cuba menyuruh dia pula belanja ketika keluar menonton atau makan. Sekiranya ada saja alasan untuk mengelak sama ada tidak cukup duit atau tidak mahu keluar, anda boleh pertimbangkan untuk terus rapat dengannya.

Sudah terbukti dia hanya ingin berdamping dengan kamu jika kamu melaburkan wang untuknya, jadi apa guna untuk terus berkawan? Jika anda sudah mula dilamun cinta, seelok-eloknya, fikirkan kembali perasaan anda. Jatuh cinta boleh membuatkan kita 'tutup mata' dengan segala kelemahan jejaka walaupun hakikatnya kita sedar motif sebenar si dia.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/7059#sthash.dlpVkAwe.dpuf

Belajar mengenai Sitemaps

Sitemap adalah fail di mana anda boleh senarai halaman web dari laman web anda untuk memberitahu Google dan enjin carian yang lain tentang organisasi kandungan laman web anda. Web crawler enjin carian seperti Googlebot membaca fail ini untuk lebih cerdas merangkak laman web anda.


Sebaik-baiknya, jika halaman laman web anda dengan betul dikaitkan, crawler web kami biasanya menemukan kebanyakan laman anda. Walaupun begitu, sitemap adalah alat yang berguna yang dapat meningkatkan merangkak dari laman web anda, terutamanya jika laman anda memenuhi salah satu daripada kriteria berikut:

Laman web anda adalah benar-benar besar. Oleh yang demikian, itu lebih mungkin web crawler Google mungkin mengabaikan merangkak beberapa halaman baru atau baru-baru ini telah dikemaskini.

Laman web anda mempunyai arkib yang besar halaman kandungan yang terpencil atau juga tidak dikaitkan dengan satu sama lain. Jika laman tersebut anda tidak alami referensi satu sama lain, anda dapat melihatnya di sitemap untuk memastikan bahawa Google tidak mengabaikan beberapa halaman anda.

Laman web anda adalah baru dan mempunyai beberapa pautan luar untuk itu. Googlebot dan crawler web lain merangkak web tersebut dengan mengikuti pautan dari satu halaman ke halaman lain. Akibatnya, Google mungkin tidak menemukan halaman anda jika tidak ada laman web lain link ke mereka.

Tapak anda menggunakan kandungan media yang kaya, ditunjukkan dalam Google News, atau menggunakan penjelasan lain Sitemaps riba. Google boleh mengambil maklumat tambahan daripada Sitemaps kira untuk carian, di mana sesuai.

Juga, sitemap anda dapat memberikan metadata berharga yang berkaitan dengan halaman yang anda daftar di sitemap bahawa: Metadata adalah maklumat mengenai laman web, seperti saat halaman dikemaskini lepas, berapa kerap halaman tersebut berubah, dan kepentingan relatif kepada halaman lain URL dalam laman web ini.

Anda boleh menggunakan sitemap untuk menyediakan Google dengan metadata tentang jenis-jenis kandungan pada halaman anda, termasuk video, gambar, dan kandungan mudah alih. Sebagai contoh, anda boleh memberikan Google maklumat mengenai video dan kandungan gambar:

Sebuah entri video sitemap boleh menentukan video yang sedang dijalankan masa, kategori, dan usia Kedudukan kesesuaian.

Sebuah entri gambar sitemap boleh menyertakan gambar subjek yang, jenis, dan lesen.

Ambil perhatian bahawa penggunaan sitemap tidak menjamin anda bahawa semua laman web yang disenaraikan dalam sitemap anda boleh merangkak atau diindeks sebagai proses Google bergantung terutama pada algoritma kompleks. Dalam kebanyakan kes, webmaster mendapatkan keuntungan dari penyerahan sitemap, dan dalam hal tidak dapat dikenakan sanksi untuk itu.

‘Tak patut aib dia begitu’Kota Bharu: “Memang anak saya bersalah ,tetapi tidak patut dia diaibkan begitu sekali. Saya akan buat laporan polis dan mengambil tindakan undang-undang terhadap pelaku jika perlu, ” kata ibu kepada pelajar lelaki berusia 15 tahun yang dipukul sebelum dibogelkan kerana cuba mencuri motosikal di pekarangan Masjid Pauh Lima, Binjai, di sini.

Remaja itu ditangkap penduduk ketika cuba mencuri motosikal milik seorang jemaah yang sedang menunaikan solat Isyak di masjid itu kira-kira jam 8.15 malam, Selasa lalu sebelum diikat, dipukul dan dibogelkan dengan gambarnya tersebar luas di laman sosial.

Akibat kejadian itu, ibu pelajar terbabit berusia 38 tahun berkata, mereka sekeluarga menanggung malu selain sedih dengan perbuatan pihak tidak bertanggungjawab yang sengaja mengaibkan anak sulungnya.

“Saya sangat sedih, kami sekeluarga terkilan dengan apa yang berlaku. Tidak sepatutnya anak saya dimalukan sebegitu menyebabkan saya nekad membuat laporan polis,” katanya ditemui di rumahnya di Melor, di sini, semalam.

Ibu kepada empat anak itu berkata, dia hanya mengetahui gambar anaknya dimuat naik di Internet selepas dimaklumkan adik iparnya yang menetap di Kuala Lumpur, Rabu lalu.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/7195#sthash.QM0X6Qvf.dpuf

Padah tiduri suami orang
Puyang (China): Dia dibogelkan secara paksa dan dipukul tanpa belas kasihan oleh sekumpulan wanita di jalan raya yang sibuk.

Bukan saja polis tidak datang membantu, malah orang ramai juga tidak campur tangan ketika kumpulan wanita berkenaan menendang celah kelangkang dan payu dara Lin Yao Li, 38, walaupun dia meraung kesakitan.

Saksi berkata, Lin tidak layak dibantu kerana dia tidur dengan suami orang.

Ia kejadian terbaru seumpamanya di China yang menyaksikan wanita dimalu dan dipukul di khalayak ramai kerana menjadi punca lelaki bersikap curang terhadap isteri.

Dalam kejadian kelmarin, Lin diserbu empat wanita ketika berjalan pulang dari membeli-belah di Puyang, wilayah Henan, di timur China.

Dengan menumbuk dan menendangnya sehingga Lin terjatuh sambil meraung kesakitan, penyerangnya kemudian menanggalkan pakaiannya sebelum memukulnya lagi, menarik rambut dan menendang celah kelangkang dan payu daranya.

Serangan ganas itu dikatakan dirancang oleh isteri lelaki yang didakwa tidur dengan Lin. Dia dibantu tiga rakannya.

Orang ramai yang berada di tempat kejadian hanya memerhatikannya.

Seorang lelaki tempatan, Jun Feng, 30, yang membantu Lin selepas penyerangnya meninggalkan tempat itu memberitahu stesen televisyen tempatan: "Kejadian ini sudah menjadi perkara biasa.

"Isteri dan teman wanita membalas dendam terhadap lelaki mereka dengan menyerang wanita lain. Orang ramai tidak berminat membantu."

Lin yang calar-balar dan lebam kemudian dibawa ke hospital selepas merayu dipanggilkan ambulans.-Agensi
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/2002#sthash.2CZhWffQ.dpuf

Prada ‘cap ayam’
Kuala Lumpur: Beg tangan tiruan yang diseludup hanyalah berharga RM30, namun ia kemudian dijual semula semahal RM400 setiap satu. Itulah taktik digunakan seorang saudagar barangan cetak rompak warga Bangladesh yang ditahan kerana menipu orang ramai, semalam.

Suspek berusia 40-an itu dikesan memperolehi keuntungan lumayan sehingga mampu menyewa tiga lot kedai di sebuah pusat-beli belah terkemuka di Bukit Bintang di sini.

Kegiatan lelaki warga asing itu bagaimanapun terbongkar selepas sepasukan pegawai penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Putrajaya melakukan serbuan di premis itu sekitar jam 2 petang semalam.

Operasi membabitkan lapan pegawai KPDNKK itu turut dibantu anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi yang terbabit dalam operasi bersepadu membabitkan pelbagai agensi dimulakan sejak Sabtu lalu.

Sumber berkata, serbuan dilakukan hasil maklumat awam berhubung kegiatan penjualan barangan tiruan berjenama terkemuka di pusat beli-belah yang menjadi tumpuan pelancong asing itu.

"Hasil pemeriksaan mendapati premis itu menjual lebih lebih 100 beg tangan pelbagai jenama terkemuka dengan harga ratusan ringgit setiap satu. Pemeriksaan turut mendapati premis yang diserbu itu diselia lelaki warga Bangladesh.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/7210#sthash.6M3CnBCy.dpuf

Bagaimana untuk Optimalkan Tajuk-tajuk utama anda untuk Google dan Manusia

Mengapa mesin carian selalu peringkat laman web tertentu sangat? Pasti, kandungan mereka mungkin menjadi besar, tetapi pengoptimuman enjin carian mereka pasti mengagumkan. Memang untuk banyak laman web, labah-labah enjin carian yang merangkak web memberikan satu pertiga atau lebih daripada lalu lintas mereka.


Jadi kerajinan bahagian utama laman, seperti tajuk berita, adalah kritikal. Mungkin contoh yang paling terkenal berasal dari Huffington Post, yang pada bulan Februari digulung dalam pembaca dengan umpan cerdik: "What Time Is Super Bowl"

Sebagai protes, penulis untuk penerbitan seperti The Washington Post, The New York Times, dan The Atlantic masing-masing mengambil giliran slugging beg menumbuk SEO. Tajuk-tajuk utama menggambarkan keluhan mereka: "Gene Weingarten Kolom Menyebut Lady Gaga." "Ini Headline Boring Apakah Ditulis untuk Google" "Google Tidak Ketawa: Menyimpan Witty Berita di Era SEO.".

Dengan kata lain, algoritma tidak menghargai akal, ironi, humor, atau gaya. Sebagai wartawan Steve Lohr meletakkannya, mereka "numbingly literal-minded." Ya, ia adalah salah satu aksioma abad ke-21 yang pasti selain menulis untuk selama-lamanya, atau ibu seseorang, penulis hari ini juga harus menulis untuk Google.

Itu, bagaimanapun, tidak bermakna tajuk utama anda perlu basi. Anda boleh pen tajuk berasaskan pun-sepanjang hari dan mengekalkan integriti kewartawanan anda. Pertimbangkan contoh-contoh dari organisasi berita terkemuka. Seperti kebanyakan perkara dalam kehidupan, media telah menggunakan taktik-taktik yang pelbagai dari yang buruk untuk yang terbaik.

buruk

Jangan menulis tajuk yang sama untuk kedua-dua artikel dan halaman. Perbezaannya ialah judul artikel adalah apa yang anda menunjukkan pembaca anda, dan tajuk halaman adalah apa yang anda menunjukkan enjin carian. (Dengan plug-in yang baik, seperti Tajuk Halaman untuk Drupal atau WordPress SEO untuk WordPress, anda boleh pelantar sistem pengurusan kandungan yang paling untuk memisahkan keduanya.)

Dalam contoh di bawah, kata kunci yang berkaitan dengan subjek setiap artikel, baik, mana-mana. Google tidak mengetahui jika artikel Waktu itu melibatkan pantai yang dikenali sebagai "Force One" atau bercuti presiden. Begitu juga, apakah "Hacked" bermakna kata laluan Gmail digodam atau virus Stuxnet itu? Dan tidak jelas apakah "The Woman Who Knew Too Much" merujuk kepada Alice Stewart, yang menulis biografi mercu tanda dengan nama itu, atau ketua bekas panel pengawasan kongres memantau Program Bantuan Aset Bermasalah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang