Nuffnang

Saturday, 19 September 2015

My Strawberry

Happy Saturday, Petang tadi aku baru je beli 2 pokok strawberry. aku pilih yang sudah berbunga dan dah nak berbuah. hehehe harga juga murah sepohon RM15 je.


Cantikkan bunga dia nie. Aku suka tengok. Kalau sebelum ini Projek Belakang Rumah Lebih banyak menanam Herba. Kali ini maju setapak ke depan nak bertanam sesuatu yang berbunga dan boleh di makan.

Bukan tu jew.. aku dah mula hendak menyerikan lagi belakang rumah dengan pokok bunga lepas nie. supaya lebih cantik dan indah.

hehehhe ok.. lepas nie aku share lah kalau dia berbuah

New Plant in Projek Belakang Rumah

Happy Sunday you all, hari ini aku nak share tanaman baru yang ada dalam Projek Belakang Rumah. Pagi tadi aku ke pasar minggu, temankan adik aku excited sangat nak beli pokok Fig. Aku tak beli pokok fig dulu nanti nanti lah. 

back to my story, daripada last week aku dah intai pokok ni perangkap lalat atau lebih dikenali sebagai Cordyceps/Venus. Biasa pokok nie menyeramkan dalam cerita. Dia boleh telan orang.. hahahhaHarga nya RM25 satu pasu kecik nie. Lama dah intai pokok nie kalau pergi pasar minggu. Hari ini baru je tercapai nak beli...

Lepas nie kita pindahkan ke pasu baru... tunggu ada masa nak beli cari pasu yang besar...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang